Mijn Verhaal

Ik ben een gescheiden moeder van 2 jongens en ik wil graag mijn verhaal delen.

Helaas ben ik ook slachtoffer van kind- oudermishandeling gepleegd door allebei mijn kinderen. Door gebrek aan informatie heeft de mishandeling langer geduurd dan nodig. Mijn oudste zoon begon rond zijn 12e te veranderen. Door zijn helaas veel te laat erkende ADHD was hij begonnen met zelf medicatie. Hij begon op vroege leeftijd te blowen en kreeg verkeerde vrienden. Dit zorgde voor gedragsverandering wat langzaam aan steeds erger werd. Naast zijn agressieve gedrag waren mijn spullen in huis niet veilig. Geld, sieraden, alles van waarde verdween. Wanneer ik geen geld gaf vlogen de spullen door mijn kamer en werd ik voor van alles en nog wat uit gescholden. Naast zijn agressieve gedrag kreeg ik ook veel mensen met wapens aan de deur waar hij schulden bij gemaakt had.

Dit alles heeft geen beste indruk achter gelaten op zijn broertje. Ondanks mijn pogingen om hem te beschermen is het toch ergens mis gegaan. Mijn jongste zoon kwam ook in aanraking met drugs. Hij werd steeds agressiever en ook hem heb ik uiteindelijk uit huis moeten zetten omdat het gewoon niet meer veilig was voor mij.

Met de juiste hulp voor mijzelf lukte het mij om regie over mijn leven terug te pakken en is de mishandeling gestopt. Ik heb een aantal mensen om mij heen verzameld die naast MIJ stonden en die er waren om MIJ te helpen. Zonder deze mensen had ik niet kunnen doen wat ik heb gedaan. De relatie tussen mijn kinderen en mijzelf is lang niet zo goed geweest als nu, en er komt steeds meer rust in ons leven. Het aanpakken van hun gedrag, het uit huis zetten van mijn kinderen was het moeilijkste wat ik ooit heb moeten doen, maar ik heb hier niet alleen mijzelf mee gered, maar ik heb ook mijn kinderen gered. Ze zijn van de drugs af en ze staan gezonder in het leven dan dat ze ooit gedaan hebben.

Ik heb deze site gemaakt om zoveel mogelijk informatie over geweld door kinderen tegen ouders te verzamelen, met als doel slachtoffers en daders van kind- oudermishandeling te informeren en te helpen.

Ik wil meer bekendheid geven aan deze vorm van mishandeling en ik hoop de taboe die erop rust te verminderen.

In een uitgebreid interview door de EO vertel ik meer over mijn ervaring met kind- oudermishandeling. Dit artikel kun je hier lezen.